Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Anno 1996
  • Laagste prijzen in België België
  • Premium service en garantie
  • 100% prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf € 250
  • Anders € 9,95 verzendkosten
6 klanten in de winkel

Wat is een sous vide?

Sous vide is de Franse term voor “ onder vacuüm”. Met een sous vide kunt u producten  vacuümgaren. Met deze moleculaire  techniek  wordt het voedsel vacuüm verpakt met eventueel de kruiden erbij en vervolgens
op een lage temperatuur in het waterbad gegaard. Het belangrijkste van de sous vide is dat de temperatuur constant blijft. Vacuüm garen geeft een heerlijke smaak en textuur aan het voedsel.
De zogenaamde warmtecirculator of dompelaar zorgt ervoor dat het water circuleert, wordt verhit en op een constante temperatuur blijft. Een groot voordeel van de sous vide is dat de temperatuur vaak tot een tiende graad nauwkeurig te reguleren is. U kunt de sous vide gebruiken voor het garen van vis, vlees, groenten, sauzen, toetjes, fruit, eieren, soepen. De sous vide is zelfs te gebruiken voor het bereiden van cocktails. De Saro Salerno 443-4000 is een zeer complete sous vide met een inhoud van 11 tot maximaal 22 liter.

Als het gaat om de horeca keuken, is het belangrijk om altijd op zoek te zijn naar manieren om de kwaliteit van het voedsel te verbeteren en tegelijkertijd de efficiëntie te verhogen. Een techniek die hierbij kan helpen is sous vide koken.

Sous vide is een techniek waarbij voedsel wordt verpakt in een vacuümzak en vervolgens wordt gekookt in een waterbad op een zeer precieze temperatuur. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing van het voedsel en behoudt de smaak, textuur en voedingswaarde van het voedsel.

In de horeca keuken kan sous vide koken een groot voordeel bieden. Ten eerste kan het de kwaliteit van het voedsel verbeteren. Door de precisie van de temperatuurbeheersing, kunnen koks precies de gewenste gaarheid en textuur van het voedsel bereiken. Dit is vooral handig voor vlees, vis en groenten die gemakkelijk te gaar worden of hun textuur verliezen bij traditionele kookmethoden.

Ten tweede kan sous vide koken de efficiëntie in de keuken verhogen. Voedsel kan van tevoren worden bereid en vervolgens worden bewaard in de vacuümzakken, waardoor de bereidingstijd en het aantal handelingen in de keuken worden verminderd. Dit kan ook helpen om voedselverspilling te verminderen, omdat het voedsel langer houdbaar blijft in de vacuümzakken.

Tot slot kan sous vide koken ook de consistentie van de gerechten verbeteren. Omdat het voedsel op een zeer precieze temperatuur wordt gekookt, is het eenvoudiger om dezelfde kwaliteit en smaak van het voedsel te bereiken bij het bereiden van grote hoeveelheden.

Kortom, sous vide koken is een waardevolle techniek voor de horeca keuken. Het kan de kwaliteit van het voedsel verbeteren, de efficiëntie in de keuken verhogen en de consistentie van de gerechten verbeteren. Het is zeker de moeite waard voor koks om deze techniek te overwegen bij het bereiden van hun menu's.

Zeer geschikt voor de professionele keuken van uw restaurant, kantine en zorginstellingen. Bestel eenvoudig online bij Horeca Koeling

Meer lezen
Wacht even, er komt nog meer aan...