Anno 1996
  • Laagste prijzen in België België
  • Premium service en garantie
  • 100% prijsgarantie
  • Zeer snelle bezorging
6 klanten in de winkel

Koelvitrine

Bent u op zoek naar een professionele koelvitrine om uw blikjes en andere dranken op temperatuur te houden? Of wilt u graag dat gerechten langer houdbaar blijven door deze op de juiste temperatuur te houden? Bij Horeca koeling kunt
u uit een groot assortiment voordelige en energiezuinige koelvitrines kiezen. Wij bieden zowel budget merken als grotere merken aan. Zo is o.a de Saro SC 70
 is een echte eyecatcher door het strakke design, frisse kleuren en ook nog zeer scherp geprijsd. 

Presentatie en functie

Onze koelvitrines zijn niet alleen geliefd bij horecagelegenheden zoals restaurants, bars en kantines, maar ook bij grote hotelbedrijven en kantoren. De meeste koelvitrines beschikken over automatische ontdooifuncties
waardoor deze eenvoudig zijn schoon te maken. Naast functionaliteit wil het oog natuurlijk ook wat, daarom hebben de koelvitrines in ons assortiment een stijlvol en aantrekkelijk uiterlijk. De slimme LED-verlichting van de vitrines van het merk Bartscher
zorgen er bijvoorbeeld voor dat het licht egaal wordt verdeeld in de vitrine.

Tip: Als u niet genoeg ruimte heeft voor een brede koelvitrine, kijk dan eens naar vitrines die wat hoger zijn, zoals de Polar DP288. Zo komt u alsnog aan uw benodigde capaciteit voor de koelvitrine. Alle koelvitrines bij Horeca koeling zijn van hoogwaardige kwaliteit. Van een mini-koelvitrine voor uw blikjes tot complete koelvitrines om uw salades en/of gekoelde voorgerechten te presenteren. De koelvitrines zijn er in statische uitvoering en geforceerd. Lees hieronder verder wat dit betekent

Statische koeling

Dit is de traditionele koeling. Het verschil met een geforceerde koeling is dat er bij een statische koeling geen (koude) lucht in de koelkast circuleert. De luchtcirculatie is dus beperkt waardoor er aanzienlijke temperatuurverschillen kunnen optreden. Voorin is het bijvoorbeeld iets warmer dan achterin. Wij raden aan om de koeling van een thermometer te voorzien. 

  • Voordeel - Goedkoper in aanschaf - Producten drogen minder snel uit - Laag energieverbruik
  • Nadelen - De koelkast kan niet als verkoopkoeling gebruikt worden. (opslagkoeling) - Lage koelcapaciteit - Bij extreme warmte kunnen sommige plekken te warm worden. 

Geforceerde koeling

Bij een geforceerd koeling, ook wel dynamische of geventileerde koeling genoemd, wordt de lucht door een ventilator verspreid. Het voordeel hiervan is dat de koelkast snel op temperatuur komt.

  • Voordelen - krachtige koeling - De koeling is snel weer op temperatuur - De temperatuur is overal gelijk
  • Nadelen - Duurder in aanschaf - Meer energieverbruik maar hoger koelvermogen.

Normale ontdooicyclus of heetgas ontdooiing 
Door het koelen van de lucht ontstaat er ijsvorming op de verdamper. Dit bevroren vocht moet regelmatig ontdooid worden voor een goede werking van uw koeling, waardoor uw producten optimaal gekoeld blijven. 

Normale ontdooicyclus: 
De compressor wordt automatisch een aantal keer per 24 uur enkele minuten uitgeschakeld zodat het aangevroren ijs op de verdamper kan smelten.

  • Een nadeel hiervan is dat de temperatuur in uw koelkast tijdelijk wat hoger wordt. 

Heetgas ontdooiing: (energiebesparend)
Bij heetgas ontdooiing wordt automatisch een aantal keer per 24 uur de verdamper een paar seconden warm gemaakt, het aangevroren ijs smelt dan direct.

  • Het grote voordeel hiervan is dat de temperatuur nauwelijks stijgt, waardoor de kwaliteit van uw producten beter bewaard blijft. En bovendien werkt deze manier van ontdooien energiebesparend, uw schepijsvitrine koelt namelijk efficiënter zonder ijsvorming op het koelichaam. 

Wilt u meer informatie over onze glasdeur koelingen of heeft u hulp nodig bij het kiezen van een geschikte (glasdeur) koeling? Neem contactmet ons op en wij helpen u graag.

Meer lezen
Wacht even, er komt nog meer aan...

Maak kans op het openingscadeau

U speelt automatisch mee naar deze leuke Coca Cola-koelkast van ScanCool!

Plaats uw bestelling en wie weet bent u de gelukkige winnaar.

* Zie algemene voorwaarden voor de spelregels

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je krijgt 3% korting op je Horeca Koeling aankoop. Voer de toegstuurde code in bij het afrekenen.

Ook mis je geen interessante korting meer door je in te schrijven voor de Horeca Koeling Nieuwsbrief!

* Geldig op één bestelling per gebruiker

Aanmelden voor de nieuwsbrief!