Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Anno 1996
  • Laagste prijzen in België België
  • Premium service en garantie
  • 100% prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf € 250
  • Anders € 9,95 verzendkosten
6 klanten in de winkel

Het juiste mes is zeer belangrijk in de professionele keuken. Met een goed en vooral het juiste mes zal uw voorbereidingstijd beduidend korter zijn. Horeca Koeling biedt een zeer groot assortiment messen van de meest vooraanstaande merken zoals Victorinox, Dick, Wusthof en Deglon.

Een kleine greep uit het totale aanbod

Messen zijn een van de belangrijkste tools in de horeca en een goed mes kan het verschil maken tussen een succesvolle en een mislukte maaltijd. Horeca messen zijn er in vele soorten en maten, elk met hun eigen specifieke toepassingen. Hieronder staan een aantal van de meest voorkomende horeca messen beschreven.

Een broodmes Hygiplas C882 heeft een lange gekartelde rand en wordt gebruikt om brood, taarten en andere bakwaren te snijden zonder ze te pletten. Een fileermes heeft een flexibel lemmet en wordt gebruikt om vis of gevogelte te fileren. Een groentemes heeft een korter en smaller lemmet dan een koksmes en is ideaal voor het snijden van groenten en fruit.

Een hakmes heeft een groot, zwaar lemmet en wordt gebruikt voor het hakken van vlees, botten en groenten. Een paletmes heeft een plat, breed lemmet en wordt gebruikt voor het decoreren en glaceren van taarten en andere gebakken goederen. Een schilmes heeft een kort, recht lemmet en wordt gebruikt voor het schillen en snijden van groenten en fruit.

Een uitbeenmes heeft een smal, gebogen lemmet en wordt gebruikt voor het uitbenen en fileren van vlees, vis en gevogelte. Een tomatenmes heeft een gekarteld lemmet en wordt gebruikt voor het snijden van tomaten en andere delicate producten. Een vismes heeft een lang, flexibel lemmet en wordt gebruikt voor het fileren van vis.

Een pizzasnijder heeft een rond, scherp lemmet en wordt gebruikt om pizza's in stukken te snijden. Naast deze messen zijn er nog vele andere messen die in de horeca worden gebruikt, waaronder koksmessen, santokumessen, steakmessen, enzovoort.

Het is belangrijk om te investeren in kwaliteitsmessen, omdat deze niet alleen langer meegaan, maar ook zorgen voor een efficiëntere en veiligere werkomgeving. Scherpe messen zijn niet alleen veiliger om mee te werken, maar zorgen ook voor nauwkeurig snijden en minder vermoeidheid van de handen. Door te investeren in een goede set messen, kan de horeca professional een efficiënte en succesvolle keuken runnen.

Met het 5-delige professionele messenset van Wusthof S093 heeft u een goede basis voor de kleinere keuken.
Het traditionele koksmes is onmisbaar voor de chef, het is multifunctioneel. Doordat het handvat bovenaan het lemmet is vastgemaakt is er tussen het mes en snijplank nog ruimte voor de vingers. Ook op het gebied van Japanse messen vindt u bij Horeca Koeling een ruime keus.
Het meest bekende is het Santoku mes wat de ‘drie deugden ‘betekent , u kunt er op drie manieren mee snijden n.l. plakjes, dobbelsteentjes en fijnsnijden.  Het Santoku mes is dunner dan een normaal koksmes.
Ook de kleurgecodeerde messen en scharen van Hygiplas zijn een belangrijk item in de keuken. Met de kleurgecodeerde messen en scharen verlaagt u de kans op kruisbesmetting.

Ons totale aanbod is geschikt voor de professionele keuken  van  restaurant, slagerijen, poelier, viswinkel, instellingen en bedrijfskantines.
Wilt u advies over welk mes het meest geschikt is voor uw keuken , neemt u dan contact op met ons.
Dit kan telefonisch of per mail en chat.

Meer lezen
Wacht even, er komt nog meer aan...