Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Anno 1996
 • Laagste prijzen in België België
 • Premium service en garantie
 • 100% prijsgarantie
 • Gratis verzending vanaf € 250
 • Anders € 9,95 verzendkosten
7 klanten in de winkel

Koelkast met glazen deur

Bij Horeca koeling vindt u niet alleen de voordeligste, maar ook de meest vooraanstaande merken van professionele glasdeur koelkasten. Wat zijn glasdeur koelkasten precies? Glasdeur koelkasten zijn zoals de naam al zegt horeca koelkasten
met een glazen transparante deur. Door het transparant zijn van de deur weet u altijd wat u in huis hebt. Zo ziet u snel waar het betreffende drankje staat en dit bevordert de verkoopsnelheid weer. 

Koelkast glasdeur vergelijken (statisch en geforceerd)

Er zijn veel verschillende soorten koelkasten met glasdeuren, met diverse soorten en maten, waardoor het belangrijk is dat u dé koelkast aanschaft die aan uw wensen voldoet.

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Zo zijn er bijvoorbeeld de traditionele statische koelingen, maar ook de moderne geforceerde koeling (onderaan tekst uitleg). Wij van Horeca koeling bieden de meest invloedrijke merken op het gebied van glasdeur koelkasten. Wij bieden o.a. de merken Polar, Exquisit, SARO, Liebherr, Combisteel, Scancool en vele andere merken aan. De professionele glasdeur koelkast van Nordcap heeft bijvoorbeeld een geheel zwarte kast, zowel binnen als buiten, met led verlichting. Er is ook een groot aanbod in krasvast RVS of gepoedercoat staal. De deuren zijn van isolerend, dik, stevig glas gemaakt zodat het niet zomaar kan breken. 

Koelkasten met glazen deuren zijn een populair type koelapparaat dat veel wordt gebruikt in verschillende commerciële omgevingen zoals supermarkten, fritkoten, cafetaria's, tankstations, kantines, cafe's , dierenwinkels en take-away restaurants. Deze koelkasten zijn ontworpen om producten op een aantrekkelijke manier te presenteren en klanten in staat te stellen de inhoud van de koelkast te zien zonder de deuren te hoeven openen. Dit maakt het gemakkelijker voor klanten om te zien welke producten beschikbaar zijn en het helpt bij het verbeteren van de verkoop.

Een van de belangrijkste voordelen van koelkasten met glazen deuren is de efficiëntie. Deuren die continu worden geopend en gesloten, zoals bij normale koelkasten, zorgen ervoor dat er koude lucht ontsnapt. Hierdoor moet de koelkast harder werken om de temperatuur op peil te houden, wat leidt tot hogere energierekeningen. Met koelkasten met glazen deuren kunnen klanten de inhoud van de koelkast bekijken zonder de deuren te openen, waardoor de koude lucht binnen blijft en de energiekosten worden verlaagd.

Een ander belangrijk voordeel van koelkasten met glazen deuren is de esthetiek. Deze koelkasten hebben vaak een modern design en kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd in verschillende commerciële omgevingen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en stijlen, waardoor ze gemakkelijk aan te passen zijn aan de inrichting van de ruimte.

Koelkasten met glazen deuren zijn ook een uitstekende manier om de verkoop van producten te stimuleren. Door de producten op een aantrekkelijke manier te presenteren, worden klanten aangemoedigd om aankopen te doen. In een supermarkt kunnen deze koelkasten bijvoorbeeld worden gebruikt om drankjes, zuivelproducten en andere gekoelde producten te presenteren. In een fritkot kunnen ze worden gebruikt om snacks en drankjes te presenteren en in een tankstation kunnen ze worden gebruikt om drankjes en andere koelproducten te presenteren.

Kortom, koelkasten met glazen deuren zijn een uitstekende investering voor elke commerciële omgeving waar koelproducten worden verkocht. Ze zijn efficiënt, esthetisch en kunnen de verkoop stimuleren. Met verschillende maten, kleuren en stijlen beschikbaar, is er een koelkast met glazen deuren die geschikt is voor elke behoefte en budget.

Garantie en duurzaamheid

De merken Polar en Combisteel geven op een groot deel van het assortiment 2 jaar garantie
Natuurlijk let u bij de aanschaf op de inhoud maar ook op een laag energieverbruik. Bij Horeca koeling vindt u zeer energiezuinige en duurzame koelkasten. 

Statische koeling 
Dit is de traditionele koeling. Het verschil met een geforceerde koeling is dat er bij een statische koeling geen (koude) lucht in de koelkast circuleert. De luchtcirculatie is dus beperkt waardoor er aanzienlijke temperatuurverschillen kunnen optreden. Voorin is het bijvoorbeeld iets warmer dan achterin. Wij raden aan om de koeling van een thermometer te voorzien. 

 • Voordeel - Goedkoper in aanschaf - Producten drogen minder snel uit - Laag energieverbruik
 • Nadelen - De koelkast kan niet als verkoopkoeling gebruikt worden. (opslagkoeling) - Lage koelcapaciteit - Bij extreme warmte kunnen sommige plekken te warm worden. 

Geforceerde koeling (geventileerde koeling)
Bij een geforceerd koeling, ook wel dynamische koeling genoemd, wordt de lucht door een ventilator verspreid. Het voordeel hiervan is dat de koelkast snel op temperatuur komt.

 • Voordelen - krachtige koeling - De koeling is snel weer op temperatuur - De temperatuur is overal gelijk
 • Nadelen - Duurder in aanschaf - Meer energieverbruik

Normale ontdooicyclus of heetgas ontdooiing 
Door het koelen van de lucht ontstaat er ijsvorming op de verdamper. Dit bevroren vocht moet regelmatig ontdooid worden voor een goede werking van uw koeling, waardoor uw producten optimaal gekoeld blijven. 

Normale ontdooicyclus: 
De compressor wordt automatisch een aantal keer per 24 uur enkele minuten uitgeschakeld zodat het aangevroren ijs op de verdamper kan smelten.

 • Een nadeel hiervan is dat de temperatuur in uw koelkast tijdelijk wat hoger wordt. 

Heetgas ontdooiing: (energiebesparend)
Bij heetgas ontdooiing wordt automatisch een aantal keer per 24 uur de verdamper een paar seconden warm gemaakt, het aangevroren ijs smelt dan direct.

 • Het grote voordeel hiervan is dat de temperatuur nauwelijks stijgt, waardoor de kwaliteit van uw producten beter bewaard blijft. En bovendien werkt deze manier van ontdooien energiebesparend, uw schepijsvitrine koelt namelijk efficiënter zonder ijsvorming op het koelichaam. 

Wilt u meer informatie over onze glasdeur koelingen of heeft u hulp nodig bij het kiezen van een geschikte (glasdeur) koeling? Neem contact met ons op en wij helpen u graag.

Definities klimaatklassen:  
Klimaatklasse 4 = +30°C en een relatieve luchtvochtigheid van 55%  Klimaatklasse 5 = +40°C en een relatieve luchtvochtigheid van 40% Klimaatklasse  7 = +35°C en een relatieve luchtvochtigheid van 75%

Klimaatklasse SN = omgevingstemperaturen van +10°C tot +32°C  Klimaatklasse ST = omgevingstemperaturen van +16°C tot +38°C  Klimaatklasse T = omgevingstemperaturen van +16°C tot +43°C 

 

Meer lezen
Wacht even, er komt nog meer aan...