Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Anno 1996
  • Laagste prijzen in België België
  • Premium service en garantie
  • 100% prijsgarantie
  • Gratis verzending vanaf € 250
  • Anders € 9,95 verzendkosten
5 klanten in de winkel

Horeca Koelen heeft een groot assortiment met professionele wijnklimaatkasten en wijnkasten. Vele restaurants, cafés, delicatessenwinkels en hotelbedrijven gebruiken onze moderne wijnkoelkasten met slimme klimaattechnologie. Met bekende merken zoals Polar, Saro, Liebherr en Vestfrost is uw wijnvoorraad uitstekend op temperatuur te houden. Deze merken zijn slechts een kleine greep uit de merken die wij aanbieden. Onze voordelige wijnkoelkasten beschikken over de laatste moderne technologie, waardoor de besturing erg gebruiksvriendelijk is.

Informatie over professionele wijnkoelkasten & wijn(klimaat)kasten. Het is belangrijk om te weten welk type wijnkoelkast voor u geschikt is: de wijnkoelkast of de wijnklimaatkast.

Wijnkast  Wijnkasten werken op één ingestelde temperatuur en is dan daarom ook alleen geschikt om één soort wijn in te bewaren. Deze modellen zijn meestal met een continu draaiende interne ventilator uitgevoerd om de lucht (temperatuur) te verdelen.

Wijnklimaatkast  Wijnklimaatkasten kunnen in meerdere zones uitgevoerd zijn, soms tot wel 6 zones. Waarin de (verschillende) wijnen niet alleen op verschillende temperaturen gekoeld, maar ook gerijpt kunnen worden.

De luchtkwaliteit word door toepassing van een koolstoffilter optimaal vers gehouden en er kunnen zich geen geuren ontwikkelen welke de wijnen zouden kunnen beïnvloeden. Door een continu draaiende ventilator is de lucht in de wijnkast overal hetzelfde. In sommige modellen word ook de luchtvochtigheid geregeld. (Liebherr)

Wanneer u de wijnklimaatkast in een schuur, garage of kelder wil plaatsen, dan kan de omgevingstemperatuur nog wel eens rond het vriespunt zakken. In dit geval heeft u een wijnklimaatkast met verwarming functie nodig. Deze schakelt namelijk een elektrische verwarming in wanneer het te koud wordt, zo blijft uw kostbare wijn altijd op de juiste temperatuur. 

Compressor, Peltier en absorptiekoeltechniek

- De compressortechnologie maakt gebruik van koelvloeistof om een koelend effect op te wekken. Een wijnkoelkast met een dergelijke techniek heeft veelal een groot temperatuurbereik en zijn bovendien geschikt om ingebouwd te worden.

- De Peltier-koeltechniek maakt gebruik van een thermo-elektrisch principe, waarbij warmte verplaatst wordt. Hoewel deze wijnkoelkasten redelijk voordelig in aanschaf zijn, gebruiken deze wel weer meer energie. Ook kan een koeler met een thermo-elektrisch koelsysteem niet ingebouwd worden, omdat de warmte afgevoerd moet worden. Het is ook niet mogelijk om deze in zonlicht of bovenop een warmtebron te plaatsen

- Absorptiekoeling. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van twee vloeistoffen die een koelend effect creëren. Het voordeel van deze techniek is dat er vrijwel geen trillingen bij vrijkomen, wat betekent dat wijnen langdurig bewaard kunnen worden in een dergelijke wijnkoelkast.

Wilt u meer informatie over onze wijnkastkoelingen of heeft u hulp nodig bij het kiezen van een geschikte wijnkast voor uw horecaonderneming? Neem contact met ons op en wij helpen u graag.

Meer lezen
Wacht even, er komt nog meer aan...