Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Anno 1996
 • Laagste prijzen in België België
 • Premium service en garantie
 • 100% prijsgarantie
 • Gratis verzending vanaf € 250
 • Anders € 9,95 verzendkosten
8 klanten in de winkel

Een schepijsvitrine of een roomijs-toonbank is onmisbaar bij de verkoop van roomijs, schepijs of ook wel consumptie-ijs genaamd. Horeca Koeling heeft een zeer groot assortiment aan schepijsvitrines. De ijs-vitrines variëren in uitvoeringen: zo zijn er schepijsvitrines vanaf 2 tot 24 schepijsbakken. Door deze uitvoeringen kan het consumptie-ijs in een stijlvolle en hygiënische presentatie worden verkocht. Alle schepijsvitrines zijn koeltechnisch van een goede tot een zeer goede kwaliteit. 

Over schepijsvitrines en het gebruik hiervan.  
De consumptietemperatuur van schepijs ligt vele malen lager dan de bewaartemperatuur van het schepijs, houd er rekening mee dat het ijs 's nachts in een (speciale) ijs-bewaarkoeling opgeslagen moet worden op een temperatuur van minimaal -21 ºC. 

De professionele schepijsvitrines van Horeca Koeling zijn uitermate geschikt voor in een ijssalon of ijskar. Bovendien zijn onze schepijsvitrines bekwaam voor intensief gebruik. Daarom worden de schepijsvitrines vaak ook gebruikt in horecagelegenheden zoals restaurants, all you can eat restaurants cafetaria, Chinees restaurant, delicatessenwinkels, bakkerij, zoetwaren winkels zoals Jamin, maar ook voor bijvoorbeeld een koffiebar. Een ander groot voordeel van onze schepijsvitrines is dat de vitrines in energiezuinige uitvoeringen beschikbaar zijn. Zo bent u ook nog eens duurzaam bezig. 

Niet alleen de koelprestaties zijn belangrijk, maar ook het uiterlijk en de vormgeving van de vitrines. De vitrines in ons grote assortiment hebben een fraaie, luxe vorm waardoor consumptie-ijs, roomijs, en schepijs in stijl wordt gepresenteerd. De beste Italiaanse ijssalons kopen vitrines bij ons in, evenals all you can eat restaurants die op zoek zijn naar een geschikte schepijsvitrine. Voor de opslag voor consumptie-ijs raden wij de Combisteel schepijs bewaarkast aan. 

Horeca Koeling biedt o.a. de merken Mafirol, TC line, CombiSteel, Isa, Oscartielle. Op onze Isa schepijsvitrine krijgt u zelfs 2 jaar volledige garantie. De verschillen zitten in de kwaliteit van de ombouw, het design, en de techniek. Wij bieden zowel voordelige als A-merken. Schepijsvitrines zijn statisch of geforceerd gekoeld. Met ontdooicyclus of heetgas ontdooiing. Lees hieronder verder wat deze verschillen inhoudelijk betekenen. 

Statische koeling Dit is de traditionele koeling. Het verschil met een geforceerde koeling is dat er bij een statische koeling geen (koude) lucht in de vitrine circuleert. De luchtcirculatie is dus beperkt waardoor er temperatuurverschillen kunnen optreden. Voorin is het bijvoorbeeld iets warmer dan achterin. Wij raden aan om de koeling van een thermometer te voorzien.

 • Voordeel - Goedkoper in aanschaf
 • Nadelen - Bij extreme warmte kunnen sommige plekken te warm worden              - Het consumptie-ijs ligt diep in de vitrine is daarom minder goed te zien op afstand door de klant.

Geforceerde koeling (geventileerde koeling)  Bij een geforceerd koeling, ook wel dynamische koeling genoemd, wordt de lucht door een ventilator verspreid. Het voordeel hiervan is dat de vitrine snel op temperatuur komt en blijft.

 • Voordelen - De temperatuur is overal gelijk - De koeling is snel weer op temperatuur - Condens aanslag op de ruiten is minimaal
 • Nadelen - Duurder in aanschaf.

Normale ontdooicyclus of heetgas ontdooiing. Door het koelen van de lucht ontstaat er ijsvorming op de verdamper. Dit bevroren vocht moet regelmatig ontdooid worden voor een goede werking van uw koeling, waardoor uw producten optimaal gekoeld blijven.

Normale ontdooicyclus:  De compressor wordt automatisch een aantal keer per 24 uur enkele minuten uitgeschakeld zodat het aangevroren ijs op de verdamper kan smelten.

 • Een nadeel hiervan is dat de temperatuur in uw schepijsvitrine tijdelijk wat hoger wordt en de bovenlaag van het consumptie-ijs in sommige gevallen zacht kan worden.

Heetgas ontdooiing: (energiebesparend) Bij heetgas ontdooiing wordt automatisch een aantal keer per 24 uur de verdamper een paar seconden warm gemaakt, het aangevroren ijs smelt dan direct.

 • Het grote voordeel hiervan is dat de temperatuur nauwelijks stijgt, waardoor de kwaliteit van uw producten beter bewaard blijft. En bovendien werkt deze manier van ontdooien energiebesparend, uw schepijsvitrine koelt namelijk efficiënter zonder ijsvorming op het koelichaam.

Wilt u meer informatie over onze schepijsvitrines of heeft u hulp nodig bij het kiezen van een geschikte ijsvitrine? Neem contact met ons op en wij helpen u graag. 

Definities klimaatklassen Klimaatklasse 4 = +30°C en een relatieve luchtvochtigheid van 55% Klimaatklasse 5 = +40°C en een relatieve luchtvochtigheid van 40% Klimaatklasse 7 = +35°C en een relatieve luchtvochtigheid van 75% Klimaatklasse SN = omgevingstemperaturen van +10°C tot +32°C Klimaatklasse ST = omgevingstemperaturen van +16°C tot +38°C Klimaatklasse T = omgevingstemperaturen van +16°C tot +43°C

 

Meer lezen
Wacht even, er komt nog meer aan...