Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Anno 1996
 • Laagste prijzen in België België
 • Premium service en garantie
 • 100% prijsgarantie
 • Gratis verzending vanaf € 250
 • Anders € 9,95 verzendkosten
8 klanten in de winkel

Vrieskast glasdeur

Bij Horeca Koelen vindt u niet alleen de voordeligste, maar ook de meest vooraanstaande merken van glasdeur vrieskasten. Wat zijn glasdeur vrieskasten precies? Glasdeur vrieskasten zijn zoals de naam al zegt horeca vrieskasten met een glazen transparante deur. Door het transparant zijn van de deur weet u altijd wat u in huis hebt. Zo ziet u snel waar het betreffende product staat en dit bevorderd de verkoopsnelheid weer.  Glasdeur vrieskasten worden gebruikt onder andere in supermarkten slagerijen, viswinkels, bakkerijen, patisserie, en in delicatessenwinkels.

Vrieskast glasdeur vergelijken (statisch en geforceerd) 

Er zijn veel verschillende soorten vrieskasten met glasdeuren, met diverse soorten en maten, waardoor het belangrijk is dat u dé vrieskast aanschaft die aan uw wensen voldoet. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Zo zijn er bijvoorbeeld de traditionele statische koelingen, maar ook de moderne geforceerde koeling (onderaan tekst uitleg). 

Wij van Horeca Koelen bieden de meest invloedrijke merken op het gebied van glasdeur vrieskasten. Wij bieden o.a. de merken Polar, Exquisit, SARO, Liebherr, Combisteel, Scancool en vele andere merken aan. De professionele glasdeur vrieskast van Nordcap heeft bijvoorbeeld een geheel zwarte kast, zowel binnen als buiten, met led verlichting.

Er is ook een groot aanbod in krasvast RVS of gepoedercoat staal. De deuren zijn van isolerend, dik, stevig glas gemaakt zodat het niet zomaar kan breken. Dit soort koelkasten wordt veelal gebruikt in restaurants, maar ook in kantines in een bar of in cafés. Dankzij het RVS materiaal zijn de vrieskasten eenvoudig schoon te maken en te onderhouden.

Garantie en duurzaamheid

De merken SARO en Polar en Combisteel geven op een groot deel van het assortiment 2 jaar garantie en Liebherr wel tot 5 jaar garantie. Natuurlijk let u bij de aanschaf op de inhoud maar ook op een laag energieverbruik. Bij Horeca Koelen vindt u zeer energiezuinige en duurzame vrieskasten. 

Statische vriezer 

Dit is de traditionele koeling.  Er circuleert geen (koude) lucht in de koelkast.

 • Voordeel - Goedkoper in aanschaf - Laag energieverbruik
 • Nadelen - De koelkast kan niet uit als verkoopkoeling gebruikt worden. (opslagvriezer) - Lage vriescapaciteit

Geforceerde vriezer (geventileerde vriezer) 

De lucht wordt door een ventilator verspreid, waardoor de koelkast snel op temperatuur komt.

 • Voordelen - De temperatuur is overal gelijk - De koeling is snel weer op temperatuur
 • Nadelen - Duurder in aanschaf - Meer energieverbruik t.o.v. statisch model

Normale ontdooicyclus of heetgas ontdooiing Door het koelen van de lucht ontstaat er ijsvorming op de verdamper. Dit bevroren vocht moet regelmatig ontdooid worden voor een goede werking van uw koeling, waardoor uw producten optimaal gekoeld blijven. 

Normale ontdooicyclus: De compressor wordt automatisch een aantal keer per 24 uur enkele minuten uitgeschakeld zodat het aangevroren ijs op de verdamper kan smelten.

 • Een nadeel hiervan is dat de temperatuur in uw koelkast tijdelijk wat hoger wordt. 

Heetgas ontdooiing: (energiebesparend) Bij heetgas ontdooiing wordt automatisch een aantal keer per 24 uur de verdamper een paar seconden warm gemaakt, het aangevroren ijs smelt dan direct.

 • Het grote voordeel hiervan is dat de temperatuur nauwelijks stijgt, waardoor de kwaliteit van uw producten beter bewaard blijft. En bovendien werkt deze manier van ontdooien energiebesparend, uw schepijsvitrine koelt namelijk efficiënter zonder ijsvorming op het koelichaam. 

Wilt u meer informatie over onze glasdeur vriezers of heeft u hulp nodig bij het kiezen van een geschikte glasdeur vriezer? Neem contact met ons op en wij helpen u graag. 

Definities klimaatklassen: Klimaatklasse 4 = +30°C en een relatieve luchtvochtigheid van 55% Klimaatklasse 5 = +40°C en een relatieve luchtvochtigheid van 40% Klimaatklasse 7 = +35°C en een relatieve luchtvochtigheid van 75%

Klimaatklasse SN = omgevingstemperaturen van +10°C tot +32°C Klimaatklasse ST = omgevingstemperaturen van +16°C tot +38°C Klimaatklasse T = omgevingstemperaturen van +16°C tot +43°C 

Meer lezen
Wacht even, er komt nog meer aan...